Advies en projecten

 

Opleider landelijke MBvO voor kwetsbare en fitte senioren

Marian van In beweging wordt een van de landelijke opleiders MBvO, de opleiding voor docenten om fitte en kwetsbare senioren in het land aan het bewegen te krijgen en te houden.  De opleiding wordt in het najaar van 2023 en voorjaar 2024 gegeven in Apeldoorn.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is CK9A3121-copy-1024x683.jpg

Ben jij geïnteresseerd in de opleiding en heb je al een vooropleiding in de sport dan nodigt de organisatie jou uit om de opleiding te volgen. https://www.buurtsportcoachacademieoost.nl/aanbod/

 

Opleider In Balans van Veiligheid.NL

In juli 2023 is Marian tevens opgeleid om de opleiding In Balans te geven. In Balans is een informatie en beweegprogramma voor thuiswonende senioren die meer willen weten over het risico van vallen te voorkomen.

Opleider INWA wandelbegeleider

In beweging, Marian, is de landelijke opleider van de INWA wandelbegeleiders opleiding. Heb jij jouw technieklessen gehaald en heb jij leiderskwaliteiten en kom je in aanmerking om de ééndaagse- opleiding te doen. Interesse? Meld je aan: 06 13260571 

In Beweging: gespecialiseerd in het ontwikkelen en uitvoeren van bewegings/sportprojecten. In diverse dorpen en bij organisaties worden diverse projecten met elkaar gecombineerd om zó voor een breed beweegaanbod te zorgen. 

Project FNO:

Samen met het bestuur van Fit&Fun Heumen hebben we in het najaar van 2022 een aanvraag bij FNO gedaan voor meer mooie moderne materialen, positieve gezondheid en fittesten. Deze aanvraag is positief gehonoreerd!

In maart 2023 was de start met mooie lezingen van professor Marcel Olde Rikkert en Theo Schoutsen die druk bezocht werd. Het vervolg waren fittesten in Overasselt en Heumen. Tijdens deze testen werden metingen gedaan en het spinnenweb afgenomen en iedere deelnemer ging naar huis met een beweegadvies!

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is d6a5a8f0-b088-46e8-a6ac-b3b10202c155-1024x768.jpeg

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is IMG_6892-1024x768.jpeg

 

 

Op vrijdag 8 juni is Erik Spiegelenberg van NIJHA, met een auto vol sport-  en spelmaterialen naar het sport centrum LACO gekomen met een auto vol sport- en spelmaterialen. Circa 30 leden en docenten  hebben 2 uur lang kennis kunnen maken met deze materialen en deze uitgeprobeerd.

compilatiematerialeninfosessie

Voor ieder niveau binnensport waren er aantrekkelijke materialen, van Lacrosse tot Parachute met vangnetjes, Hip and Thigh en een Tchouck (trampoline voor een balspel), Curling en nog veel meer.

Ook voor de Bootcamp zijn er materialen waar op een leuke manier kracht getraind kan worden.

Alle deelnemers, zowel leden als docenten, konden op een formulier aangeven wat zij in de les zouden willen gebruiken. Het is voor projectgroep FNO-Klein Geluk en het bestuur een hele toer om binnen het budget te blijven en toch iedere doelgroep te verwennen. De nieuwe materialen zullen voor de vakantie besteld worden, zodat deze bij de start van het nieuwe seizoen in de verschillende lessen gebruikt kunnen gaan worden.

De nieuwe materialen zullen ook getoomd en gedemonstreerd worden tijdens de Fit Test  eind september in Malden als extra promotie van onze activiteiten naar potentieel nieuwe leden.

Project Provincie Limburg

In juni 2023 kreeg het Beweegcollectief Mook en Middelaar groen licht vanuit de provincie Limburg voor het project ” We gaan Door”. Een project dat in 2021 ingezet is en waar nu een vervolg aan wordt gegeven met de Positieve Gezondheid, fittesten en nog veel, veel meer.

In oktober en november gaan de eerste activiteiten vanuit dit project vorm krijgen.

 

 

 

 

Ontmoetroute Mook en Middelaar 

https://youtu.be/GApQltygue4

https://youtu.be/a1W2-AhDvAI

Unieke Fietsreis 

https://youtu.be/mrpINa9JIqA.

Beweegroute Berg en Dal

https://www.youtube.com/watch?v=sDXWIu6D3YM

Beweegdagboek

Beweegdagboek week 45: maandag 2 november – zondag 8 november

Maandag (2 november):
Dinsdag (3 november):
Woensdag (4 november):
Donderdag (5 november):
Vrijdag (6 november):
Zaterdag (7 november):
Zondag (8 november):