Cursus Functioneel Bewegen en In Balans

Cursus valpreventie

Bij voldoende belangstelling wordt er gestart met een cursus Functioneel Bewegen en In Balans.

Functioneel Bewegen en “In Balans” een praktische cursus voor senioren die bang zijn om te vallen.

Veel senioren zijn bang om te vallen of zijn al eens gevallen. De gevolgen zijn vaak ernstig. Door de angst om te vallen gaan mensen zich vaak minder of krampachtiger bewegen, wat negatieve gevolgen heeft voor de algemene gezondheid.

Mensen kunnen er zelf veel aan doen om de eventuele angst om te vallen te verminderen of te voorkomen. Meer hierover kunt u te weten komen op de cursus “In Balans”.

Deze cursus bestaat uit 12 bijeenkomsten, 8 bijeenkomsten voor functioneel bewegen en vier bijeenkomsten voor In Balans, met een voorlichtingsgedeelte en een praktijkgedeelte. Er wordt onder meer informatie gegeven over onveilige situaties in de eigen woning en suggesties om valpartijen te voorkomen.

Er worden veel praktische oefeningen gedaan, zoals oefeningen voor de algemene fitheid, oefeningen om de benen te versterken,  opstaan vanuit stoel en bed, balansoefeningen en tips bij het lopen.

Senioren die de cursus hebben gevolgd, hebben een betere balans, conditie, coördinatie en reactievermogen, voelen zich zekerder en meer ontspannen. De cursus is bedoeld voor 70+ers en kan tot op hoge leeftijd gevolgd worden.

Voor wie?
Voor senioren vanaf 70 jaar die bang zijn om te vallen of al eens gevallen zijn.

Wat kost het?
€ 60,00 voor 12 bijeenkomsten

Opgeven: via de site of bel 06 13260571

Informatie

 

Waar:

Dinsdag 11.00 uur in de Bosduivel op de H. Landstichting

Kleding
Makkelijk zittende kleding en sportschoenen

Informatie
marian@inbewegingsport.nl
06-13260571