De Unieke Fietsreis

Binnenkort start “De Unieke Fietsreis”,een virtuele rit rond de aarde. We gaan met zoveel mogelijk teams fietsen, meer uitleg nodig, lees het hele artikel!

We starten de inschrijving 1 april 2021.

  • Klik voor meer informatie op het voorwiel van de fietser!

Wil jij ook zo vaak mogelijk lekker naar buiten en aan je conditie werken? Dat kan dan dit voorjaar door mee te doen aan De Unieke Fietsreis.

Wat:

Je gaat zo vaak als je wilt en kunt (liefst dagelijks) naar buiten en kilometers maken op de fiets. Deze registreer je doormiddel van jouw kilometerteller op de fiets of doormiddel via een app. Thuisgekomen geef je de kilometers door aan jouw ploegleider. Zo fietsen we samen binnen 30 dagen fictief zo vaak mogelijk de wereld rond terwijl we in eigen land blijven.

Met wie:

Voor jou als gewone fietser, maar ook als wielrenner, mountainbiker of toerfietser, met een elektrische fiets of zelfs thuis op jouw hometrainer kun je meedoen.

Je vertoeft in een wielerploeg van 10 personen, één van de 10 leden is jullie ploegleider.

Je fietst 30 dagen natuurlijk alleen of samen met iemand zolang de overheid dit van ons vraagt, door onze prachtige omgeving heel veel kilometers.

Je bent lid van een van de drie seniorensportverenigingen of inwoner van een van de drie gemeenten (Heumen, Mook en Middelaar en Berg en Dal). Je hebt een fiets, gewoon, elektrisch, racefiets, mountainbike, toerfiets of een hometrainer.

Wanneer:

De Unieke Fietsreis start op 6 april, inschrijven is mogelijk vanaf 1 april.

Is jouw groep vol en voorzien van een ploegleider, dan mag je van start en gaan jullie 30 dagen in. Na 30 dagen stopt jullie Unieke Fietsreis automatisch. 
Starten kan tussen 6 en 26 april. Op de dag dat jullie groep start, gaan de 30 fietsdagen in.

Kosten:

  • leden seniorensportverenigingen Kwiek Actieve Leefstijl, Fit&Fun en Beweegcollectief Mook en Middelaar is deelname gratis.
  • Leden van de KBO’s Heumen, Mook en Middelaar en Berg en Dal  wordt een bijdrage van €5,00 gevraagd.
  • Niet-leden van één van deze verenigingen wordt een bijdrage van €10,00 gevraagd. 

Goed doel: 

Deelname aan de Unieke Fietsreis is het leukste als je dit op jouw fiets kan doen én door jouw omgeving. Veel ouderen kunnen dit niet meer en komen bijvoorbeeld nooit meer in het bos omdat deze wegen te moeilijk begaanbaar zijn. Er bestaat een vervoermiddel, de E-WOMBAT, deze willen we sponsoren zodat de mensen die moeilijk ter been zijn ook weer naar buiten kunnen. De E-Wombat is te zien op: https://www.youtube.com/watch?v=k8UPlooVQdI

De reis voert langs verschillend plaatsen. Zie de kaart hieronder.