Bewegen

Bewegen

Nordic Walking

Nordic Walking is complete sportles buiten. Het bevordert de actieve leefstijl en zorgt ervoor dat wandelen effectiever wordt. Je gebruikt bijna alle spieren.

 

Kennismaken met Nordic Walking?

  • woensdag 13 maart  11.00 uur St Walrick
  • vrijdag 15 maart 13.30 uur vanuit Laco Malden 
  • zaterdag 16 maart 11.00 uur vanaf Herberg het Zwaantje

Sport en beweging versterkt het immuunsysteem van de mens

  • Bij de strijd tegen virussen speelt juist het immuunsysteem een belangrijke rol
  • Het is wetenschappelijk bewezen dat Nordic Walking het uithoudingsvermogen en de fitheid verbetert
  • Buiten sporten is veilig en kunt u doen op ieder moment van de dag, zelfstandig of in verenigingsverband
  • Naast vergroten van uw uithoudingsvermogen verbetert uw houding door het sporten
  • Het gebruik van Nordic Walking stokken verbetert uw looptechniek en geeft u stabiliteit
  • Onderzoek toont aan dat bij tal van lichamelijke aandoeningen positieve effecten optreden door het toepassen van Nordic Walking

Wilt u starten met sporten om uw conditie te verbeteren, dan kiest u voor Nordic Walking.

Neem contact op met een INWA instructeur. De techniek wordt in 5 of 8 lessen aangeleerd, waarna u op individuele basis of in groepsverband kunt sporten.

Heeft u lichamelijke beperkingen die sporten tot nu toe belemmerden?

Juist dan is Nordic Walking een goede keuze. Bij tal van lichamelijke aandoeningen is wetenschappelijk aangetoond dat Nordic Walking veilig en effectief kan worden uitgevoerd. Denk hierbij aan mensen met Parkinson, COPD, Diabetes, Etalage benen, hartklachten en rug- en nekklachten.

De laatste jaren wordt Nordic Walking ook succesvol aangeboden voor mensen met een nieuwe heup of knie. Revalidatie trajecten worden steeds korter waardoor juist voor hen  Nordic Walking een uitkomst biedt om het optimale natuurlijke looppatroon terug te krijgen.

Herstel van een goed looppatroon en loopafstand worden snel behaald, en de ontwikkeling van spierkracht is opvallend.

Naast de lichamelijke veranderingen die tijdens Nordic Walking optreden, blijkt ook dat er positieve psychische veranderingen bemerkt worden. Zelfvertrouwen, verminderd isolement en een grotere bewegingsvrijheid dragen bij aan een betere psychische fitheid.

Instructeurs aangesloten bij INWA Nederland – Stichting Nordic Walking Nederland, zijn een betrouwbare garantie dat u de techniek van Nordic Walking onder de knie krijgt.

Wilt u ervaren wat Nordic Walking inhoudt, schrijf dan in voor een introductie les bij een aangesloten INWA instructeur van Stichting Nordic Walking Nederland. Hierbij kunt u gebruik maken van de poles van de instructeur.

Wilt u meer weten over INWA Nordic Walking kijk dan op www.nordicwalking.nl

of bij  uw INWA instructeur Marian Schijf.

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

Sportief Wandelen

Sportief Wandelen is wandelen in een matig intensief tempo. Iedere dinsdagmorgen om 8.45 uur vertrekken er uit de hal van Sportcomplex De Veldschuur sportief wandelaars op 3 niveaus.

Ouder en Peuter Gym

De lessen sluiten volledig aan het niveau van de peuter. Niets hoeft, alles mag! Springen, klimmen en klauteren, hangen, balanceren en schommelen maar ook samen bewegen op muziek en spelletjes doen.

Senioren sport met In Beweging

Sporten als je senior (50+) bent is net zo belangrijk als goed eten en drinken. Immers is bewegen het goedkoopste medicijn met de gezelligste bijwerking!

Valpreventie

Cursus van 4 bijeenkomsten gericht op het voorkomen van vallen voor senioren die bang zijn om te vallen of al eens gevallen zijn.