Project FNO: “samen materialen kiezen maakt sporten leuker”

Samen met het bestuur van Fit&Fun Heumen hebben we in het najaar van 2022 een aanvraag bij FNO gedaan voor meer mooie moderne materialen, positieve gezondheid en fittesten. Deze aanvraag is positief gehonoreerd!

In maart 2023 was de start met mooie lezingen van professor Marcel Olde Rikkert en Theo Schoutsen die druk bezocht werd. Het vervolg waren fittesten in Overasselt en Heumen. Tijdens deze testen werden metingen gedaan en het spinnenweb afgenomen en iedere deelnemer ging naar huis met een beweegadvies!

Op vrijdag 8 juni is Erik Spiegelenberg van NIJHA, met een auto vol sport-  en spelmaterialen naar het sport centrum LACO gekomen met een auto vol sport- en spelmaterialen. Circa 30 leden en docenten  hebben 2 uur lang kennis kunnen maken met deze materialen en deze uitgeprobeerd.

Voor ieder niveau binnensport waren er aantrekkelijke materialen, van Lacrosse tot Parachute met vangnetjes, Hip and Thigh en een Tchouck (trampoline voor een balspel), Curling en nog veel meer.

Ook voor de Bootcamp zijn er materialen waar op een leuke manier kracht getraind kan worden.

Alle deelnemers, zowel leden als docenten, konden op een formulier aangeven wat zij in de les zouden willen gebruiken. Het is voor projectgroep FNO-Klein Geluk en het bestuur een hele toer om binnen het budget te blijven en toch iedere doelgroep te verwennen. De nieuwe materialen zullen voor de vakantie besteld worden, zodat deze bij de start van het nieuwe seizoen in de verschillende lessen gebruikt kunnen gaan worden.

De nieuwe materialen zullen ook getoomd en gedemonstreerd worden tijdens de Fit Test  eind september in Malden als extra promotie van onze activiteiten naar potentieel nieuwe leden.