Senioren sport met In Beweging

Sporten als senior (50+) is net zo cruciaal als een gebalanceerd dieet en hydratatie. Bewegen is immers het meest betaalbare medicijn met de leukste bijwerkingen!

Maar wanneer competitiesport niet langer haalbaar is en je liever met gelijkgestemden in de zaal of het bos beweegt, is deelname aan een van de vele groepen een spannende optie! Bij In Beweging, Fit&Fun Heumen, Beweegcollectief Mook en Middelaar, en de seniorenorganisatie Landstichting zijn tal van groepen beschikbaar. Er is altijd wel een passende groep en activiteit bij jou in de buurt, ongeacht je leeftijd!

Het aantal senioren dat op latere leeftijd aan sport doet, groeit gestaag. Vooral zelfstandige senioren tussen de 65 en 75 jaar hebben een enorme sprong voorwaarts gemaakt op sportgebied, zoals blijkt uit een rapport van het SCP uit december 2010. Onderzoekers benadrukken het belang van zowel binnen als buiten bewegen. Een actieve levensstijl blijft cruciaal voor senioren, zorgverzekeraars en de maatschappij als geheel. Senioren ervaren minder gezondheidsproblemen wanneer ze regelmatig in beweging zijn.

De beste manier om fit en gezond te blijven in een sociale setting is door deel te nemen aan sportactiviteiten via In Beweging of een van de andere organisaties. Er is altijd een groep die bij jou in de buurt past en die jouw behoeften en interesses aanspreekt!

Een uitdaging wacht op je, kom en beleef het!

We bieden activiteiten op 3 verschillende niveaus.

Niveau 1

Deelnemers die nog kunnen springen een sprintje kunnen trekken en nog van een uitdagend spel kunnen genieten, maar wel met leeftijdsgenoten en zonder competitie willen bewegen.

Niveau 2

Deelnemers die het iets rustig aan willen doen, niet meer springen en sprinten. In de groepen vindt je de deelnemers met de chronische aandoeningen.

Niveau 3

Bewegen op maat voor deelnemers ouder dan 55 jaar die niet meer met de snelle sportgroepen mee kunnen komen. In deze groepen wordt zonodig gebruik gemaakt van een stoel. Oefeningen die voorheen op de grond werden gedaan worden vertaald naar op de stoel. Het streven in deze groepen is om de zelfredzaamheid en conditie te vergroten en het langer zelfstandig wonen en leven te activeren en te stimuleren.

Voor alle niveau's geldt: Er wordt ook veel aandacht besteed aan sporten naar eigen kracht en kunnen, het sociale contact is het smeermiddel. De locatie, het materiaal en de muziek is veilig en op de doelgroep afgestemd. Marian, en de andere docenten hebben voor deze groepen een speciale opleiding gevolgd en deze aangevuld met diverse specialisaties om zo nog meer rendement te kunnen halen uit de bewegingsles voor de deelnemers. Marian is tevens docent beweegkuur en opgeleid om mensen met een chronische aandoening les te geven.

Belangstelling of een proefles nemen?

Kijk op de sites:

Informatie

Pilates niveau 1 en 2 

Iedere dinsdag om 17.30 uur en een les om 18.45 uur

Waar
Basisschool de Grote Lier (achteringang)

altijd 2 proeflessen gratis

Informatie
marian@inbewegingsport.nl
06-13260571

Informatie

Functioneel Bewegen, niveau 3 

Iedere dinsdag 11.00 uur

Waar
Zaaltje H. Landstichting
altijd 2 proeflessen gratis

Informatie
marian@inbewegingsport.nl
06-13260571

Informatie

Conditie, kracht, balans  en lenigheid

Iedere dinsdag 20.00 uur

Waar

Basisschool de Grote Lier (achteringang)

Wanneer

vanaf 29 augustus
altijd 2 proeflessen gratis

Informatie
marian@inbewegingsport.nl
06-13260571