Senioren sport met In Beweging

Momenteel hebben onze seniorensportverenigingen vakantie, de lessen beginnen bij alle verenigingen weer in de laatste week van augustus (26 t/m 30 augustus). Hopelijk tot dan!

 

Sporten als je senior (50+) bent is net zo belangrijk als goed eten en drinken. Immers is bewegen het goedkoopste medicijn met de gezelligste bijwerking!

Maar als je iets ouder bent en de competitiesport niet meer haalbaar is en je wilt graag met leeftijdsgenoten in de zaal of in het bos  bewegen dan zijn onze groepen misschien een uitdaging voor jou! Bij In Beweging, Kwiek Groesbeek en Beweegcollectief Mook en Middelaar zijn meer dan 50 groepen. Er is er altijd wel een passende groep bij jou in de buurt! Voor jonge senioren maar ook tot op hoge leeftijd kun je meedoen. Immers.....

Het aantal senioren dat op hoge leeftijd aan sport doet, neemt toe. Vooral zelfstandige senioren tussen de 65 en 75 jaar hebben in het sporten een flinke inhaalslag gedaan. Dit blijkt ook uit een rapport vann het SCP van december 2010. Onderzoekers benadrukken het grote belang van bewegen zowel binnen als buiten. In de toekomst blijft een actieve leefstijl van belang voor de senioren als wel voor de zorgverzekeraars en de gehele maatschappij. Senioren hebben minder gezondheidsproblemen als ze regelmatig in beweging zijn.

Dé manier in de gemeente Berg en Dal en  Mook en Middelaar  om fit en gezond te blijven in groepsverband is sporten bij Kwiek Actieve leefstijl en het Beweegcollectief Mook en Middelaar . Er is altijd wel een groep die bij u in de buurt is en die bij ú past!

Een uitdaging, kom en beleeft het!

Er wordt gewerkt op 3 verschillende niveau's

Niveau 1

Deelnemers die nog kunnen springen een sprintje kunnen trekken en nog van een uitdagend spel kunnen genieten, maar wel met leeftijdsgenoten en zonder competitie willen bewegen.

Niveau 2

Deelnemers die het iets rustig aan willen doen, niet meer springen en sprinten. In de groepen vindt je de deelnemers met de chronische aandoeningen.

Niveau 3

Bewegen op maat voor deelnemers ouder dan 55 jaar die niet meer met de snelle sportgroepen mee kunnen komen. In deze groepen wordt zonodig gebruik gemaakt van een stoel. Oefeningen die voorheen op de grond werden gedaan worden vertaald naar op de stoel. Het streven in deze groepen is om de zelfredzaamheid en conditie te vergroten en het langer zelfstandig wonen en leven te activeren en te stimuleren.

Voor alle niveau's geldt: Er wordt ook veel aandacht besteed aan sporten naar eigen kracht en kunnen, het sociale contact is het smeermiddel. De locatie, het materiaal en de muziek is veilig en op de doelgroep afgestemd. Marian, en de andere docenten hebben voor deze groepen een speciale opleiding gevolgd en deze aangevuld met diverse specialisaties om zo nog meer rendement te kunnen halen uit de bewegingsles voor de deelnemers. Marian is tevens docent beweegkuur en opgeleid om mensen met een chronische aandoening les te geven.

Informatie

Waar
Verschillende locaties in de buurt

Wanneer
Het hele jaar door

start nieuwe seizoen in de week van 27 augustus

Informatie
marian@inbewegingsport.nl
06-13260571