Senioren sport met In Beweging

Het nieuwe seizoen start in de week van 30 augustus, kom jij ook!  Hopelijk tot dan!

 

Sporten als je senior (50+) bent is net zo belangrijk als goed eten en drinken. Immers is bewegen het goedkoopste medicijn met de gezelligste bijwerking!

Maar als je iets ouder bent en de competitiesport niet meer haalbaar is en je wilt graag met leeftijdsgenoten in de zaal of in het bos  bewegen dan is bewegen in een van de de groepen een uitdaging voor jou! Bij In Beweging, Fit&Fun Heumen, Beweegcollectief Mook en Middelaar en seniorenorganisatie Landstichting  zijn er heel veel groepen groepen. Er is er altijd wel een passende groep en activiteit bij jou in de buurt! Voor jonge senioren maar ook tot op hoge leeftijd kun je meedoen. Immers.....

Het aantal senioren dat op hoge leeftijd aan sport doet, neemt toe. Vooral zelfstandige senioren tussen de 65 en 75 jaar hebben in het sporten een flinke inhaalslag gedaan. Dit blijkt ook uit een rapport vann het SCP van december 2010. Onderzoekers benadrukken het grote belang van bewegen zowel binnen als buiten. In de toekomst blijft een actieve leefstijl van belang voor de senioren als wel voor de zorgverzekeraars en de gehele maatschappij. Senioren hebben minder gezondheidsproblemen als ze regelmatig in beweging zijn.

Dé manier  om fit en gezond te blijven in groepsverband is sporten via In Beweging of een van de andere organisatie.  Er is altijd wel een groep die bij u in de buurt is en die bij ú past!

Een uitdaging, kom en beleeft het!

Er wordt gewerkt op 3 verschillende niveau's

Niveau 1

Deelnemers die nog kunnen springen een sprintje kunnen trekken en nog van een uitdagend spel kunnen genieten, maar wel met leeftijdsgenoten en zonder competitie willen bewegen.

Niveau 2

Deelnemers die het iets rustig aan willen doen, niet meer springen en sprinten. In de groepen vindt je de deelnemers met de chronische aandoeningen.

Niveau 3

Bewegen op maat voor deelnemers ouder dan 55 jaar die niet meer met de snelle sportgroepen mee kunnen komen. In deze groepen wordt zonodig gebruik gemaakt van een stoel. Oefeningen die voorheen op de grond werden gedaan worden vertaald naar op de stoel. Het streven in deze groepen is om de zelfredzaamheid en conditie te vergroten en het langer zelfstandig wonen en leven te activeren en te stimuleren.

Voor alle niveau's geldt: Er wordt ook veel aandacht besteed aan sporten naar eigen kracht en kunnen, het sociale contact is het smeermiddel. De locatie, het materiaal en de muziek is veilig en op de doelgroep afgestemd. Marian, en de andere docenten hebben voor deze groepen een speciale opleiding gevolgd en deze aangevuld met diverse specialisaties om zo nog meer rendement te kunnen halen uit de bewegingsles voor de deelnemers. Marian is tevens docent beweegkuur en opgeleid om mensen met een chronische aandoening les te geven.

Belangstelling of een proefles nemen?

Kijk op de sites:

Informatie

Pilates niveau 1 en 2 

Iedere dinsdag 18.45 uur

Waar
Basisschool de Grote Lier (achteringang)

Wanneer

vanaf 29 augustus
altijd 2 proeflessen gratis

Informatie
marian@inbewegingsport.nl
06-13260571

Informatie

Functioneel Bewegen niveau 2 en 3 

Iedere dinsdag 11.00 uur

Waar
Zaaltje H. Landstichting
altijd 2 proeflessen gratis

Informatie
marian@inbewegingsport.nl
06-13260571

Informatie

Conditie, kracht, balans  en lenigheid

Iedere dinsdag 20.00 uur

Waar

Basisschool de Grote Lier (achteringang)

Wanneer

vanaf 29 augustus
altijd 2 proeflessen gratis

Informatie
marian@inbewegingsport.nl
06-13260571