Cursus Balans in sporthal Heuvelland

Cursus valpreventie

De data en tijden van de cursus valpreventie verschijnen binnenkort!

Functioneel Bewegen en “In Balans” een praktische cursus voor senioren die bang zijn om te vallen.

Veel senioren zijn bang om te vallen of zijn al eens gevallen. De gevolgen zijn vaak ernstig. Door de angst om te vallen gaan mensen zich vaak minder of krampachtiger bewegen, wat negatieve gevolgen heeft voor de algemene gezondheid.

Mensen kunnen er zelf veel aan doen om de eventuele angst om te vallen te verminderen of te voorkomen. Meer hierover kunt u te weten komen op de cursus “In Balans”.

Deze cursus bestaat uit 12 bijeenkomsten, 8 bijeenkomsten voor functioneel bewegen en vier bijeenkomsten voor In Balans, met een voorlichtingsgedeelte en een praktijkgedeelte. Er wordt onder meer informatie gegeven over onveilige situaties in de eigen woning en suggesties om valpartijen te voorkomen.

Er worden veel praktische oefeningen gedaan, zoals oefeningen voor de algemene fitheid, oefeningen om de benen te versterken,  opstaan vanuit stoel en bed, balansoefeningen en tips bij het lopen.

Senioren die de cursus hebben gevolgd, hebben een betere balans, conditie, coördinatie en reactievermogen, voelen zich zekerder en meer ontspannen. De cursus is bedoeld voor 70+ers en kan tot op hoge leeftijd gevolgd worden.

Voor wie?
Voor senioren vanaf 70 jaar die bang zijn om te vallen of al eens gevallen zijn.

Wat kost het?
€ 30,00 voor 12 bijeenkomsten

Informatie

 

 

Kleding
Makkelijk zittende kleding en sportschoenen

Informatie
marian@inbewegingsport.nl
06-13260571

Valpreventie training met behulp van de Airtrack

Ook in nieuwsuur op NPO

Ook in nieuwsuur wordt er aandacht besteed aan Valpreventie voor ouderen:

http://www.npo.nl/nieuwsuur/22-12-2015/VPWON_1241497