Ouder en Peuter Gym

 

In Beweging stopt per 1 juli met de lessen ouder en kindgym!  Na 45 jaar dit met veel plezier gegeven te hebben worden de groepen overgenomen.

De woensdag blijft in Heuvelland en van 10.00 tot 11.00 uur de vrijdag gaat naar de gymzaal Op de Heuvel. Meer info volgt.

"Peuters lesgeven is altijd verrassend en leuk, ze zijn direct bezig en zien overal beweging in".

De lessen sluiten volledig aan het niveau van de peuter. Niets hoeft, alles mag! Springen, klimmen en klauteren, hangen, balanceren en schommelen maar ook samen bewegen op muziek en spelletjes doen. Dit zijn de ingrediënten voor de ouder en kind lessen. Quality time voor ouder en kind! De lessen zijn bedoeld voor peuters van 1 ½ tot 4 jaar, die samen met hun papa en/of mama, opa of oma, bewegingservaring willen opdoen met andere ouders en peuters in een grote ruimte.


Met dank aan de filmmaker Sjaak Jakobs

Daar komen ook andere vaardigheden bij, zoals zingen en kringspelletjes. Samen bewegen verstevigt het contact tussen peuter en begeleider. De peuter doet veel succeservaring op wat zorgt voor een goed zelfvertrouwen.

Ook geschikt voor peuters met een bewegingsachterstand! Marian is daarin gespecialiseerd.

Kosten voor van 1 september tot en met 1 februari zijn € 65,00

Meld je aan en kom voor een proefles!

een reactie van de orthopedagoog André:

Als de peuters aan de hand van hun begeleiders de sportzaal binnen komen glinsteren hun ogen van verwachting. Natuurlijk kennen ze die geweldig avontuurlijk ingerichte gymzaal. Maar toch, telkens lijkt het of ze een totaal nieuwe ‘speeltuin’ aantreffen. Klimtoestellen om te klauteren en om af te springen, zachte matten die je opvangen, tunnels van doek om doorheen te kruipen, gekleurde hoepels waar je ballen doorheen kunt gooien en als ultiem avontuur, acrobatisch swingen in een veilige trapeze bevestigd aan lange touwen hangend aan het plafond van de zaal.

Ouder en Peuter Gym is een uniek samenspel tussen volwassenen ( meestal ouders of grootouders) en jonge kinderen van twee en drie jaar. De kinderen kiezen hun eigen activiteit en de volwassenen stimuleren en begeleiden en zorgen ervoor dat alles veilig blijft. Samen ervaren ze de sportieve uitdagingen. En dat maakt Peuter Gym tot een geweldige situatie: Jonge kinderen die in een uitdagende en toch veilig georganiseerde omgeving hun grenzen mogen verkennen in combinatie met (groot-) ouders die genieten van de speelvreugde. Vooral voor peuters die in hun ontwikkeling een ‘motorisch steuntje in de rug kunnen gebruiken ’ is dit een unieke situatie.

En als dan het uurtje bijna voorbij is, wordt als vast ritueel het spelen afgesloten met het liedje ‘Zeg maar dag…’ en in een lange rij rennen peuters en ouders hand in hand de zaal nog een paar keer op en neer.

En zo komt alles samen: Een stimulerende omgeving, waarin interactie tussen kinderen onderling en de betrokkenheid van hun verzorgers, uitmondt in bewegen met plezier.

 

André Janssen.

Orthopedagoog.

 

Klik hier voor de Pret Inn - folder

 

Informatie

Waar
Groesbeek
Sporthal Heuvelland, Ambachtsweg 8

Wanneer

seizoen 2018 - 2019
Groesbeek
Woensdag: 10.00 tot 11.00
Vrijdag: 9.00 tot 10.00

Kosten:

€ 67,00 per half jaar

Kleding
Makkelijk zittende kleding en sportschoenen of pantoffels met een antislipzool

Traktaties

Bij verjaardagen of geboorte van broertje of zusje mag er getracteerd worden, maar geen traktaties met suiker!

Informatie
marian@inbewegingsport.nl