Ouder en Peuter Gym

Er werd al weken afgeteld en woensdag 26 en vrijdag 28 juni was het zover, de laatste lessen van Marian aan de peuters en hun ouders/verzorgers. Het was druk in de lessen. Zonder dat ik het wist hadden de ouders van alles georganiseerd. Van verzamelen van kaartjes met lieve woorden van waardering tot veel foto's van alle kinderen op een mooie vakantietas, placemats en fotoboek van peuters van de laatste vijf jaren, bloemen en cadeau's. Kortom ik ben ontzettend verwend. Een prachtig afscheid met emotie en soms een traantje. Vrijdag hebben peuters, ouders, studenten en ik symbolisch buiten (eco)ballonnen opgelaten onder het wekelijkse afscheidsliedje "zeg maar dag met je handje".

Ik ga dit missen, de peuters maar ook de ouders en hun opa's en oma's, maar kijk terug op mooie jaren.

De lessen gaan gelukkig door: op woensdag in sporthal Heuvelland van 10.00 tot 11.00 uur door Wendy Peters: info@heppiejoy.nl tel:0655586497 en vrijdag in gymzaal op de Heuvel van 9.30 tot 11.30 uur door Eveline Lunenburg eveline_lunenburg@hotmail.com tel:31 6 18 44 59 12‬

Dus twijfel niet om door te gaan of te beginnen met jouw kind. Ouder en kindgym is een verrijking voor de lichamelijke ontwikkeling voor de peuter en goed voor de band ouder en kind.

In Beweging stopt per 1 juli met de lessen ouder en kindgym!  Na 35 jaar dit met veel plezier gegeven te hebben worden de groepen overgenomen.

De woensdag blijft in Heuvelland en van 10.00 tot 11.00 uur de vrijdag gaat naar de gymzaal Op de Heuvel. Meer info volgt.

"Peuters lesgeven is altijd verrassend en leuk, ze zijn direct bezig en zien overal beweging in".

een reactie van de orthopedagoog André:

Als de peuters aan de hand van hun begeleiders de sportzaal binnen komen glinsteren hun ogen van verwachting. Natuurlijk kennen ze die geweldig avontuurlijk ingerichte gymzaal. Maar toch, telkens lijkt het of ze een totaal nieuwe ‘speeltuin’ aantreffen. Klimtoestellen om te klauteren en om af te springen, zachte matten die je opvangen, tunnels van doek om doorheen te kruipen, gekleurde hoepels waar je ballen doorheen kunt gooien en als ultiem avontuur, acrobatisch swingen in een veilige trapeze bevestigd aan lange touwen hangend aan het plafond van de zaal.

Ouder en Peuter Gym is een uniek samenspel tussen volwassenen ( meestal ouders of grootouders) en jonge kinderen van twee en drie jaar. De kinderen kiezen hun eigen activiteit en de volwassenen stimuleren en begeleiden en zorgen ervoor dat alles veilig blijft. Samen ervaren ze de sportieve uitdagingen. En dat maakt Peuter Gym tot een geweldige situatie: Jonge kinderen die in een uitdagende en toch veilig georganiseerde omgeving hun grenzen mogen verkennen in combinatie met (groot-) ouders die genieten van de speelvreugde. Vooral voor peuters die in hun ontwikkeling een ‘motorisch steuntje in de rug kunnen gebruiken ’ is dit een unieke situatie.

En als dan het uurtje bijna voorbij is, wordt als vast ritueel het spelen afgesloten met het liedje ‘Zeg maar dag…’ en in een lange rij rennen peuters en ouders hand in hand de zaal nog een paar keer op en neer.

En zo komt alles samen: Een stimulerende omgeving, waarin interactie tussen kinderen onderling en de betrokkenheid van hun verzorgers, uitmondt in bewegen met plezier.

 

André Janssen.

Orthopedagoog.

 

Klik hier voor de Pret Inn - folder

 

Informatie

Ouder- en kindgym stopt bij In beweging, maar gaat door!

Woensdag van 10.00 tot 11.00

Sporthal Heuvelland Groesbeek

Door Wendy Peters :

info@heppiejoy.nl / 0655586497

 

Vrijdag van 9.30 tot 11.30

Sportzaal Op de Heuvel Groesbeek

Door Eveline Lunenburg :

eveline_lunenburg@hotmail.com / 0618445912